FRANKİZM VE SABETAY SEVİ DİNİ


BABİL TALMUDUNA BAĞLI SABETAY SEVİ VE KİBARLIK HAREKETİ

FRANKİZM= KİBARLIK YAHUDİ HAREKETİ.


Sabetay Sevi’nin ölümünden sonra Polonya’da Sabetay öğretilerini anlatan, ibadetlerde, ritüellerde değişikliğe gidilmesini (Antinomianism=Bilinen dini yasaları ret etme) öneren Sabetay’ın öğrencisi Jacop (Yakup) Frank(Kibar,Nazik) Polonya’da 50.000 mürit edinir.
(Antinomyanizm ( Eski Yunanca : ἀντί, “karşı” ve νόμος, “hukuk”), yasaları veya hukukçuluğu reddeden ve ahlaki, dini veya sosyal normlara (Latince: adetler ) karşı çıkan veya en azından öyle olduğu düşünülen herhangi bir görüştür . [1] Terimin hem dini hem de seküler anlamları vardır.)
Bu hareket daha sonra DOĞU Avrupaya yayılır. Cinsel ilişkili ibadetler, ayinler düzenledikleri için sapık ilan edilirler.(İngilizcesi=Frank rejected religious norms, and said his followers were obligated to transgress as many moral boundaries as possible.=Frank, takipçilerini, olabildiğince bir çok ahlakı sınırları ihlal etmeye zorladı.)
….”Especially after Zevi’s death, a number of branches of Sabbateanism evolved, which disagreed among themselves over which aspects of traditional Judaism should be preserved and which discarded.[9] The more radical branches even engaged in sexual foreplay.[10] In Frankism, orgies featured prominently in ritual.[2]”
Çevirisi;
Sabetay Sevi’nin ölümünden sonra Sabetaycıların bazı tarikatları, klâsik Yahudi ayın, ibadet geleneklerini korumak veya dinden çıkarmak konusunda tartıştılar.
10 Daha köktendinci olan tarikatlarda ayinler cinsel ön sevişme ile ilişkiliydi. 11 Frankizm’de öne çıkan ayın şekli ise grup seksiydi.”
Aynı bizim AKP Talmud cemaatleri değil mi bunlar?
Çeviren, derleyen.
Alaeddin Yavuz

https://en.wikipedia.org/wiki/Frankism

About Alaeddin Yavuz

60 years old man,Turk, blogger, anti war, antiemperialist, socialist, since 1978's leftist, religionless, peacemaker, antiracest, retired constable, married, have two (one is lost 2013) children, live in Istanbul- Turkiye Yazılarımı ırkçı, etnik,dini ayrımcı bulanlar, Selçuklu ile Osmanlı'nın çöküşünde, Atatürk'e yapılan 26 Kürt isyanı, Şapka yasası bahanesiyle çıkartılan çok sayıda iç isyanın, yine Atatürk'e 25 suikastın arkasında ve 30 yıldır, 50.000 insanımızın ölümünde Kürt Yezidiliği ve onların ardında saklanmış gayrimüslüm azınlıkların olmadığını ispatlasın. Tarih boyunca devletler dinleri, dinler devlet siyasetlerini belirlemiştir. Bilinenlere göre, Sümer ile başlayan din ile devlet siyaseti belirleme, Babil, Asur, İran ve Roma ile sürmüştür. Bu günde, devletler ve dinler günümüzün Roma'sı A.B.D. tarafından yeniden düzenlenmektedir. Yeni tanrılar ve Mehdiler çoktan piyasalara sürülmüştür. Siz, dinlerinizi değişmemiş zannedin durun. Bunları seçtiğimizi zannettiğimiz, onlara çalışan siyasiler, askeri, sivil bürokratlar, eğitimciler, yazar-çizerler ve din adamları yardımıyla yapmaktadır. Din adamları tarih boyunca, daima halka çobanlık eden hakim sınıfın ortağı olmuşlardır. Temel ilkeleri, "Korkut, Kandır, Köleleştir. Ölüm sonrası sonsuz yaşamada, "ebedi mutluluk" vaadini kaçırmakla korkuturlar; Cennet, ve ebedi yaşam mükafatlarıyla kandırırlar; Siyasi ve dini otoriteye itaate razı ederek köleleştirirler. Halka hizmet eden, devlet ve egemen sınıfa karşı koruyan tek bir din yoktur. Tüm yasalar, halkın aleyhine yapılır. Egemen sınıflar yargı tanımazlar. Çobanların sürülerini koruyup, otlatıp,sulayarak beslemeleri ve satmaları gibi, din adamlarının ortağı egemen sınıflar da halkı, küçük refah artışları, dini bağnazlığı körükleyerek kendilerine bağlar, güç ve şöhret kazandıracak savaş iç savaş, terör, işgal olaylarında da kurban ederler. Aynı çobanın sürüsüne yaptığı gibi. Günümüzde Kombine Tesisleri çağdaş hayvancılık ile cağdaş devlet anlayışını daha açıklanabilir hale getirmişlerdir Tacı Haine Giydiren Milletin Kanı Dinmez. Takdir sizindir.
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.